Kick Off Opstilling Taktik Hjemmebane Lyd & Billed English Kontakt [log ind]

Dagens Johnny

Velkommen til "Dagens Johnny".

Når man er sådan en festoriginal som mig, der altid er i vældigt humør - ihvertfald når jeg er ude og spille til jeres fede fester - så er det ind imellem nødvendigt at komme med et surt opstød for ligesom at rense ud. Og den har jeg naturligvis valgt at kalde "Dagens Johnny". Det betyder dog ikke at der kommer et nyt grynt fra mig hver dag. Så ofte kan jeg ikke overskue at skulle være i dårligt humør. Men bare en gang imellem, når der li'som er et eller andet....

 

 

16. juni 2009

Nej, Angriii.... NON ! Vous êtes un idiot, Henrik de Mon Baghüler. SELVFØLGELIG SKAL DU IKKE VÆRE KONGE!! Jeg har sgu' da aldrig hørt noget så latterligt. Én ting er at man fik ødelagt vores traditionelle og dejlige gammeldags monarki med den uuuuh så moderne og ligeberettigede tronfølgelov, som jeg alligevel ikke bliver gammel nok til at opleve. Men her stopper festen altså! Jo, jeg går fuldt ind for ligeberettigelse og demokrati. Men kongehuset skal ikke være nogle af delene. Man kan diskutere om vi overhovedet skal have det, men HVIS vi skal have det, så hold det da så traditionelt som muligt. Turisterne gider sgu' da ikke komme og se noget moderne lir, og den lille havfrue kan nok heller ikke blive ved med at lokke japanerne til, bare fordi dansk turistråd har lavet en plakat i Tokyo, hvor hun ser ud som hun er 18 meter høj.

De franskmænd har sgu' ikke været meget andet end pestilenser. De vinder EM og VM i fodbold i tide og utide, og selv weekendens Le Mans ødelagde Peugeot for os Tom K fans! Man skal fødes til at være konge, og skal ikke kunne gifte sig til det. Færdig! Så kunne enhver fransk vinbonde jo komme herop og få stoppet apanage så læsterligt langt op hvor han er højst, når han plukker Merlot druer. Fanme nej! Au revoir.

 

2. november 2008

Fodbolddanmark er i oprør. Den er igen gal med Danmarks svar på Nicolas Anelka, problembarnet David Nielsen. Eller ER den nu det?? "Han gik på banen i 2004 mod FCK for at tabe" !! Ja det tror da fanden, når det ville skaffe AaB en UEFA Cup plads med store pengebeløb til følge, både for klubben og for spillerne selv.

 

Fodbold handler ikke ret meget om den enkelte kamp, men hvor man ligger i tabellen når sæsonnen er slut, og man kan gøre status. Og fodbold handler ISÆR (nogle vil sige "desværre") idag om penge, det er en forretning. Og når man så fra DBU's side - som det eneste land i Europa - har en idiotisk turneringsform, hvor disse situationer kan opstå, og det ikke bare kan betale sig, men rent faktisk være af STOR positiv betydning at tabe en kamp, jamen så gælder det da bare om at sparke bolden ved siden af. Nu vil selvsamme DBU med deres hysterisk usympatiske informationschef i spidsen indlede en disciplinærsag mod David Nielsen, sandsynligvis fordi de godt selv ved, at de har skidt i nælderne, og OB vil ophæve kontrakten med ham, velvidende at de naturligvis krævede at han ville gøre det samme for dem, hvis situationen opstår igen. Hold da kæft nogle hyklere!!!

 

David Nielsen er ikke den hurtigste Puch på molen og har bestemt ikke altid båret sig heldigt ad, hverken på eller udenfor banen, og jeg vil ikke udelukke at han også skulle have klappet gællerne i dette tilfælde. Men rent faktisk er han jo bare mand nok (eller fjols nok...) til at indrømme det, som samtlige andre AaB spillere tænkte i den samme kamp, og som enhver rationelt tænkende spiller ville gøre. En ting er ihvertfald helt sikker: Hvis JEG var direktør i en fodboldklub, der ville komme i UEFA cuppen og tjene millioner på at tabe én kamp, så var de spillere, der gik på banen for at vinde ganske enkelt blevet sparket ud af klappen. Tab for sat'n drenge, TAB... Lav selvmål, straffespark, ja riv om nødvendigt dit eget korsbånd over... men det er nok en god idé ikke at sige noget om det til pressen....

 

Og som afslutning kunne man jo med et sarkastisk smil på læben sige, at AaB de sidste par måneder godt kunne have brugt en lignende undskyldning for at tabe?!? :o))

 

21. august 2008
Spanien. Dejligt land, sol og sommer, dejlige damer, fine fodboldspillere, god musik, Calella og Ung Rejs (har jeg hørt!!) Men hvor er jeres Sejlunion og Olympiske komité dog pinlige i 49’er farcen! Hvad sker der lige under sombreroen på jer? ”Usportsligt og tyveri at Danmark fik guld”… Si Señor, det er sørme tyveri at vi knækkede masten og startede et kvarter efter jer og alligevel formåede at gi’ jer baghjul, styrbord eller hvad I kalder det! Og I skal fanme ikke komme her og plabre op om ”usportslig”. Et land vis national sport drejer sig om at stikke sabler ind i halsen på en forsvarsløs tyr… Og hvad med da Bakero (den lille lort) skubbede Schmeichel i 1993…. Hallo, oliven bønder, nu holder I sgu’ kæft og opfører jer som voksne mennesker. Pak sejlet sammen, lad båden stå og koncentrer jer lidt om jeres flyvemaskiner, for dem har I jo på tragisk vis ikke meget styr på for tiden.

Og så nævner vi ikke ét ord om OL og dansk håndbold!! Elendige klamhuggere....
/Nicolai


24. maj 2008
Hold da op, det er forår og dermed 9 måneder siden jeg har gylpet her på siden. Men det ER sgu' også svært at bevare pessimismen for tiden. Tjo, Danmark kom ikke med til EM, men hva' fa'en... Og det er nok ikke kun Christian Poulsens skyld, som jeg ellers har proklaemeret tidligere. Vi ER bare ikke bedre, og det er ingen skam at ryge ud til to bedre nationer, Spanien og Sverige, som begge kan gå hen og vinde EM. Men skide være med det, mit liv har fået en anden dimension med Victorias ankomst, vejret er mildt sagt med os her i foråret, og musikken kører derudaf. Det har været en fornøjelse for alvor at få gang i duoen med Jesper, og det er helt vildt så meget hans kvaliteter også gør MIG bedre. Nuvel, jeg er ikke ligefrem flov over mine egne solo præstationer gennem årerne, men det hele bliver bare så meget bedre når vi er to.

 

Hvad kan man så brokke sig over? Jo: DIELSELPRISER !!! Hvad er det lige der sker?? Som udgangspunkt har vi verdens højeste afgifter på biler, mine udenlandske venner tror ikke på det når jeg siger 180%. OK, erhervs folket skal ikke lide under det, så kan man spare noget på gulplade biler, og diesel kostede for få år siden halvdelen af benzin. Men det skal jeg satenedme lige love for er slut nu. Regeringen og politikerne vil så gerne have det til at lyde som om man "støtter miljøvenlige løsninger". Jamen for fanden da, når nu diesel efterhånden har vundet indpas i private biler, så støt dog op om, at de kører væsentligt længere på literen! Og de har med garanti ikke tænkt sig at fjerne den ekstra 1000,- kr. seddel det koster i vægtafgift (som iøvrigt også har skiftet navn til grøn afgift - my ass!) som dieselbil ejere skal betale i forhold til benzin brugere. For slet ikke at tale om misundelses afgiften på gulplade biler. "Vi skal harmonisere Europa, vi skal med i det fælles forsvar og euroen". Ja, gu' skal vi så, men EU bør snart flå tommel-sutteren ud af ringmusklen og få gjort noget ved de latterligt høje danske afgifter. Diesel er oppe i 12 kr. pr. liter nu, og isoleret set kan jeg leve med det, men så skal købsprisen på bilen ned. Det kan ikke være rigtigt at Danmark er det dyreste land i verden, vores andel til staten er voldsom høj både på indkomst og på udgifter. Særligt set i lyset af, at vores sociale system så ellers har været verdensberømt, efterhånden er på et jævnt niveau sammenlignet med resten af Europa. Det må stoppe nu!
/Nicolai


25. august 2007
Så er ferien forbi, og det i sig selv får jo ikke ligefrem én i det muntre hjørne og det ku’ jeg sikkert godt få nogle linjer til at gå med. Men Dagens Johnny skal som altid være lidt mere konkret.

Fruen og jeg tilbragte sommerferien forskellige steder i USA, og oplevede herunder et par amerikanske indenrigs flyruter. Igennem mit arbejde ser jeg en del lufthavne, og der har været tiltag til det længe, men NU ER DET FANME NOK!! Jeg er ved at kaste op af den fuldstændig overdrevne - og delvist nytteløse - forhøjede flysikkerhed, der hersker for tiden, og som muligvis har et formål, men som kun har lange køer, ventetider og frustrerede feriegæster som resultat. 

I
ndrømmet! Når jeg står på Ground Zero i New York, hvor der engang stod to af de højeste og smukkeste bygninger mennesket har skabt, og jeg ser efterladte lægge blomster og tænde stearinlys her 6 år efter, så bliver jeg på én gang rørt og pisse hamrende hidsig! Følelsesmæssigt ramte det mig hårdede end jeg havde ventet. Jeg betragter mig selv som ”moderat til højre for midten”, men i et kort sekund følte jeg et kraftigt ryk helt ud til højre på det sidste sæde i biografen: ”Kom nu George Bush, ikke mere pis, smid så den atombombe dernede” og ”100% Flysikkerhed, de skal ikke få så meget som en læbestift med ombord”. Men i guder hvor er det nytteløst! Til dels krigen men så sandelig også flysikkerheden, og navnligt de undtagelser der nu er, og det er det jeg vil grynte over i dagens udgave. 

Tre gange skulle vi med amerikanske indenrigsfly, og i SAMTLIGE tilfælde blev vi som de eneste udtrukket i en såkaldt ”tilfældig stikprøve kontrol”. Det tilfældige består sandsynligvis i at vi ikke ligner amerikanere (læs: vi vejer hver under 120 kg) Det foregår ved at vi bliver pillet ud af køen ved metaldetektoren af to vagter, og bliver placeret i en bås for sig selv, lige ved siden af, så de andre 150 passagere kan stå og glo mistænkeligt på os og give os vores lille andel af skylden for 11. september. Alt imens vagter gennemgår vores sko, og hele håndbagagen bliver endevendt og ”duppet” med vat-rundeller for på den måde at tjekke om der skulle være noget krudt der var løbet ud i min rygsæk!? ”Hallo, Mr. Nightguard, HVIS jeg havde taget en lille diskret bombe med på dagens tur fra Nashville til Atlanta, tror du så ikke jeg kan finde ud af at pakke den ordentlig ind??”  De vågne kan nok huske at 9/11 angrebet foregik med indenrigsfly, da der ikke var nogen sikkerheds check og metaldetektorere, men det har siden ændret sig, skal jeg hilse og sige. Og jeg var lykkelig for at det ikke var netop DEN rygsæk, jeg havde fyldt med romerlys og kanonslag til nytårsfesten hos min svigerinde for et halvt år siden. 
Så er der det med væskerne! Nu må man kun have samlet 1 liter med fordelt på 100 ml emballager i en klar plastpose, og idéen er vel fin nok, meeeeen... Tiltaget er kommet efter én eller anden psykopat har blandet en flydende bombe ombord på et fly. Missionen mislykkedes iøvrigt, måske fordi klovnen kom til at blande Solidox blandingen sammen med den elendige rødvin de serverer til ”maden”. Men hvorfor lige 100ml? Eksperter i eksplosiver har vurderet at ingen flydende bomber på 100ml kan øve skade mod et fly. Ok, men hvad så hvis man blander de 10 tilladte beholdere sammen til 1 liter? Og nu er det jo sjældent at terrorister er i solo udbrud, så hvad så når der er fem ”uafhængige” flypassagere der lige blander deres medbragte væsker? Selv terrorister har set klippet med Pamela Anderson og Tommy Lee på et fly lokum i 30.000 fods højde, og det KAN virkelig lade sig gøre at blande safter i en 747 ! Men det værste er dog UNDTAGELSERNE: Max 100ml af gangen, UNDTAGEN BABYMAD, DIÆTER OG MEDICIN!?! Aaahaaa! Man kan altså slippe afsted med at kamuflere sin flydende håndgranat som brystmælkserstatning! Nå, bare rolig, den fanger sådan nogle terroister aldrig, og deres moral tillader dem helt sikkert ikke at tage en lille uskyldig baby med ombord til lejligheden!!? Medicinen køber jeg sgu’ ikke! Det vækker nok lidt opsigt, hvis en turban beklædt træsko arbejder hiver 12 liter antibiotika op ad håndbagagen til en 2 timers tur (det kan alligevel ikke kurere ham for det han fejler, og en selvmords aktør der tager medicin er i forvejen på Homer Simpson niveau), så eneste mulighed er altså at diæten! På den anden side, hvor mange af os har nogensinde set nogen fra Syrien eller Libanon med en BMI på over 7,5?  Og JEG ville ihvertfald først blive bekymret, hvis der sad sådan en 150 kg sag med sin røv henover to flysæder, mens han læste en folder fra De Danske Vægtkonsulenter og slubrede 3 liter hjemme-blendet banan- og pærer mos i sig... 
”Undskyld lille flyverdesse, jeg ku’ vel ikke få en rigtig kniv, den her plastikgaffel er ikke specielt velegnet til at rykke den skosål af en roastbeef over i spiselige bidder”?  ”Nej, desværre Hr, af sikkerhedsmæssige årsager er det kun passagere på Business Class der får metal bestik” ?!? Klart nok! Hvis Khalid Ahmed partout SKAL have et mordvåben udleveret af personalet, så skal han fanme også komme til at betale dobbelt takst. Tilgengæld varter vi ham op i hoved og røv med ekstra benplads og cognac til kaffen, inden han hamrer sin sløve smørkniv ind i kaptajnens halspulsårer! Hallo søde skat, jeres tøre flûtes er farligere end jeres knive! AAARRGGGHHHHHHH!!!! 

Jeg skal allerede afsted igen i morgen til Rusland, og jeg er TRÆT TRÆT TRÆT af at stå i kø i lufthavne og tjekke ind 3 timer før afgang!! Hver gang en terrorist finder en ny metode, bliver sikkerheden højnet og ventetiden forlænget. Forbyder væsker fordi ÉN mand er snuppet i at have en flydende bombe med!? Hvad så den dag en pilot bliver kvalt med et snørrebånd, skal vi så allesammen gå ombord iført strømpesokker?? Fat dog at HVIS terrorister virkelig VIL lave endnu et angreb i en flyvemaskine, så gør de det, uanset om man tager deres halve liter cola i sikkerhedskontrollen og inddrager deres tandpasta! Det er hjernevaskede toptrænede dræbermaskiner, der kan slå folk ihjel med en våd søndags Berlinger.. Flysikkerhed, metaldetektorere osv er fint, men de nye ekstreme tiltag er gået totalt over gevind og giver bare falsk tryghed og frustrerede ventende flypassagere, og jeg er træt af at være én af dem.
/Nicolai

 

 

1. juli 2007
Vel mødt til endnu en omgang brok! Og tilmed en klynkende egoistisk én af slagsen. Sagen er nemlig den, at jeg på weekendens job skulle lide den tort ikke at få noget at spise!! Hvad gi’r I? En fremragende fest, et flot bryllup på et af områdets mest mondæne hoteller med en fænomenal udsigt udover fjorden i Kolding. Jeg havde et udemærket samarbejde  med tjenerne, tingene kørte fuldstændig prof, og vi havde tjek på det – ganske som vi plejer! Efter velbekommesangen er afsunget kl 23.15, smutter jeg ud i køkkenet, kun for at se ansigterne på et par overraskede tjenere og en besked om at ”der er ingen mad til dig”!?!  Jeg troede vitterligt det var en joke.  Jeg har kun prøvet det én gang før i mine snart 20 år som party musiker, og det var til en byfest, hvor man ikke kan bebrejde at en flok frivillige ikke lige havde tænkt på det Men denne gang var det altså på et flot og fornemt hotel, som har musik hver evig eneste weekend. Jeg var lamslået! 

Nu må I ikke misforstå min harme. Jeg forlanger ikke at andre skal betale min mad, selvom det egentlig er kotume. Jeg tager mig ganske godt betalt for at spille til fester, og jeg har også fint råd til at financiere ro i mit tarmsystem. Hvem der betaler maden er ikke vigtig, men det er tilgengæld MEGET vigtig at den ER der, når man ikke har spist i 12 timer, hvoraf de sidste 5 er foregået ved at spille mens man ser på folk der spiser! Men det kunne altså ikke lade sig gøre, da alt mad nu  var smidt ud og kokkene gået hjem! Tilgengæld kunne jeg se bunker af lækre rester ligge i skraldespanden i køkkenet til grisene! Sikke nogle amatørere!! En af tjenerne tilbød mig et stykke mørkt rugbrød med kerner, men et stykke tørt rugbrød er ikke lige sagen for svælget, når man kort efter skal ind og synge og gi' den gas. Han nøjedes med ”en beklagelse”, og lige præcis i dette tilfælde skelnede jeg ret kraftigt mellem en beklagelse og en undskyldning, som jeg altså aldrig fik. Det var nok ikke hans skyld, og det var IHVERTFALD ikke værternes! Den eneste grund til jeg nævnte det overfor dem, var at gommens far selv er musiker, og iøvrigt én af mine gode bekendte og jeg synes situationen var så komisk og grotesk. I løbet af no time havde han fået én af sine andre sønner (der var istand til at køre) til at hente 2 sandwiches til mig på en nærliggende natgrill i Kolding. Bent og Mads, endnu engang 1000 tak for at redde mit liv på det kritiske tidspunkt, og tak for en super aften.

Jeg er stadig paf over at sådan et ellers flot og fancy sted kan lave sådan en brøler, og jeg er stadig i tvivl, om det er deres normale måde at gøre tingene på, eller om det var en enlig svipser. Tjenernes overraskende ansigter og ”beklagelsen” afslørede det ihvertfald ikke. Det er sgu’ en OM’er!

Så kære venner og kunder, selvom det burde være en selvfølge husk derfor lige at gøre stedet opmærksom på, at de skal lade et stykke kød og en kartoffel ligge til den hårdt arbejdende musiker inden dansen. Jeg spiller MEGET bedre på mæt mave :o)
/Nicolai

 

2. juni 2007
Indrømmet! Jeg er fodbold narkoman! Og Danmark-Sverige er jo en kamp man ser frem til i adskellige måneder. Meget står på spil her, utallige krige er tabt og vundet, og lokal opgør ER altså noget specielt. Men hvilken idiot, hvilken klovn, hvilken hjernedød skovl!! Tilskueren?? Nå ja, det var heller ikke særligt intelligent, men jeg taler nu om klaphatten Christian Poulsen. Hvad i himlens navn foregår der i dit hovede?? Hvordan kan du skide SÅ voldsomt på dine holdkammerater der lige har vendt en truende 0-3 lussing til 3-3 og tilmed chancer for sejr? "Jeg vil gerne sige undskyld til holdet og tilskuerne, det er det dummeste jeg nogensinde har gjort"?!?  Det er det dummeste NOGEN fodboldspiller nogensinde har gjort. Dummere end da Beckham sparkede Simeone i '98 og Milton smed ham ud, dummere end da Zidane vandaliserede sin egen afskedskamp sidste sommer... Kun Jesper Olsen har nogensinde gjort noget dyrere for sit hold, men lad nu det ligge. Christian Poulsen burde være professionel, han har BUNKER af erfaring, har lige vundet UEFA cuppen, og så laver han sådan et stunt? "Jamen svenskeren provokerede mig"?!? Nå da! Og det berettiger dig til sådan et glansnummer? Du er vist ikke selv den spiller på banen der er finest i kanten, er du? Da Totti spyttede dig i krydderen for nogle år siden fordi du havde stukket lidt til ham igennem kampen, var det så også din skyld? Nope, men det var det idag! 

Poulsen skal dog ikke tage skylden for tilskueren der gik amok, selvom han var den direkte årsag dertil. Fulderikken bliver nu hængt ud i diverse medier og koster nok DBU en klækkelig bøde, han pletter Danmarks ellers uovertrufne renomé i fodboldverden, og han koster måske også en kamp på neutral bane eller uden tilskuere. Men det var ikke ham der kostede point og sikkert EM billetten i Parken aften. Det var Christian Poulsen. Klovn! :o(
/Nicolai

 

25. maj 2007
Så kom dagen hvor Bjarne gik til bekendelse. Det var en syret oplevelse, synes jeg.  Selve det at han financierede en anseelig del af medicinalindustrien - som alle andre cykelryttere i 90'erne - var jo ikke nogen overraskelse, men det at høre det fra hans egen ellers altnægtende og frådende mund, var alligevel mærkeligt. Men lad nu manden være! Fratage ham sejren i 1996??? Nej, nu må I fanme stoppe! Og hvad så, give den til nr2, Jan Ullrich? Indbegrebet af et østtysk dopingvrag, der kun begyndte at cykle fordi han var for lille til at komme på kvindernes svømmehold? Hvad så med nr3 Richard Virenque eller nr4 Laurent Dufaux, begge fra Festina holdet, der som bekendt satte hele dopingshowet igang. Få nu lige foden ud af forhjulet... Det var lige vilkår for alle, ikke i den sportslige ånd, men hele feltet var jo sprit stive, Jørn Mader var kommentator, og Bjarne kom først! Basta!

Og jeg synes fuldstændig man overser at Bjarne jo som én af de eneste har en god undskyldning for sit EPO forbrug. Det er jo klart, at når man allerede taber håret midt i tyverne, så får man selvværdsproblemer. Mine første grå hår viste sig også i den alder, og det er et hårdt slag, men skaldet?!? Det har ikke været nemt for Bjarne, og slet ikke da han møder Anne Dorthe og beslutter sig for at få cykelpedalen ind under hende. Der skulle simpelthen impopneres. Hvad gør man så? Vi er jo tilbage i 90'erne, venner, det var dengang man sagtens kunne åbne sin Outlook uden at blive bombaderet med spam mails om Viagra, penisforstørrelser og mandlige multi orgasmer. Men Bjarne vidste jo fra Ullrich at man kunne få noget der hedder EPO, der jo forhøjer mængden af røde blodlegemer, og blodet bliver tykkere og mere "bastant". Behøver jeg sige mere? SWIIING! sagde det og så kan man bare blive ved, uanset om det er Alpe d'Huez eller Venus. Og som Anne Dorte engang sagde: "Nu står han kun af når han skal tisse" :o)

Bjarne, du er stadig min vinder i 1996, det var en fantastisk sommer, og som du selv sagde til pressemødet, minderne kan de sgu' ikke tage fra os!
/Nicolai

 

 

15. maj 2007
Jeg plejer at komme til mig selv om morgenen med en spand kaffe og TV-2's "Godmorgen Danmark". Men det er sgu' ikke nemt når skønheds apostlen Ole Henriksen dukker op på skærmen. Uha, ham har jeg godt nok svært ved at tackle, og det er altså ikke ret mange mennesker jeg har det sådan med...

Det er jo paradoxalt at han er blevet berømt på at give nogle mennesker ren hud, for jeg får nærmest knopper af ham! Hele tiden skal han nævne sin alder og alle de kendte mennesker og skuespillere han kan komme i tanke om, AARRRRGGHHH!! At vi andre grænseløse amatørere synes det er vældig morsomt at møde en kendt personlighed / musiker, og lægge billeder på vores hjemmesider, det er jo kun sjovt. Det kan godt være, jeg er dobbelt moralsk, men det får bare en mug fremkaldende klam effekt (på mig ihvertfald) når sådan en mand med et million foretagende ikke kan sige en sætning uden Sylvester Stallone eller Kate Moss indgår... Det kan da godt være de kommer i butikken i ny og næ, men mon de overhovedet er interesseret i at han plabrer om at de holder sig unge på hans køkken eksperimenter? Mon ikke istedet Sylvester ville foretrække at folk tror han holder sig i form på at lave den ene film i en bokse-ring efter den anden eller at løbe rundt i Cambodja med et filmhold i hælene og lade som om han pløkker løs på Vietconger med gigantiske maskingeværer - for slet ikke at tale om at lade sig tage af australske toldere med kufferten fuld af væksthormoner, bloddoping og EPO. Se DET er da maskulint!

Nå, men selvom Ole ligner bugtaler dukken fra "Soap", så er manden vel dygtig til det han laver... vil jeg tro.... Og det giver nok reklame med alle de kendte mennesker...

/Nicolai

 

Undersider:

© Nicolai Damgaard 1974-2022 - all rights reserved. (kopiér den og modtag skridtprygl)